fredag 26. september 2014

Dagsaktuelle tema, inspirerende foredragsholdere og mulighet for nettverksbygging

Møt blant annet Marianne Henriksen, journalist og kommunikasjonsrådgiver,
Dilek Ayhan, Statssekretær Nærings- og fiskeridepartementet, Sjur Dagestad,
professor i Innovasjon ved NTNU og Lars Johansson-Kjellerød, daglig leder Unicus AS

Rica Park Hotel Sandefjord onsdag 22. – torsdag 23. oktober 2014 arrangeres den femte konferansen skreddersydd for deg som jobber med veiledning for etablerere og nye næringsdrivende, både innen det offentlige og i private bedrifter. Vi har dagsaktuelle tema som sosialt entreprenørskap, trendutvikling, metodikk og verktøy og innovasjonsmiljø. Konferansier Marianne Henriksen vil lede oss gjennom to dager med foredrag, workshop og kulturelle innslag.

Første dag er sosialt entreprenørskap hovedtema, og det skjer mye spennende innen emnet for tiden. Katinka Greve Leiner, direktør i Ferd vil forklare hva sosialt entreprenørskap er, og det vil bli presentert to ulike caser fra sosiale entreprenører som har hatt suksess, Unicus og Lyk-Z. Det vil også bli foredrag om veilederrollen og crowdfønding. Crowdfønding er en ny måte å finansiere prosjekt på, og det kan være mye å hente også i Norge på å bruke denne metoden.

Dag to kan vi by på foredrag om metodikk som Lean startup, og presentasjon av regjeringens satsing på entreprenørskap, ved Statssekretær Dilek Ayhan. Vi ser også frem til presentasjon av miniguide til coworking, inkubatorerer & akseleratorer i Norge ved Tor Grønsund. Professor i innovasjon, Sjur Dagestad vil avslutte konferansen med foredraget "Når hodet er fullt av gamle tanker".

Underveis blir det mange muligheter til å mingle og å knytte nyttige bånd for fremtiden. - Pauser, lunsjer og ikke minst middagen med kulturelle innslag er fine møtepunkter, men også etter innlegg fra Innovasjon Norge, Arbeidstilsynet og Brønnøysundregistrene er det et treffpunkt som kan være fint å benytte; Da kan alle besøke de tre standene våre og spørre, komme med innspill og prate med andre. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger på akkurat denne typen møtepunkt.

- Vi er stolte over igjen å kunne tilby Etablererveilederkonferanse, og anbefaler alle som jobber med veiledning å komme til Sandefjord i oktober. Bli inspirert!

onsdag 24. september 2014

Transportmuligheter til og fra Etablererveilederkonferansen 2014 i Sandefjord



Rica Park Hotel Sandefjord ligger i Strandpromenaden 10, 10 minutters gangavstand fra togstasjonen og rutebilstasjonen, og ca. 10 minutter med bil fra Sandefjord Lufthavn Torp.

Fra Oslo Lufthavn tar det ca. 2 timer og 15 minutter med tog til Sandefjord.

Fra blant annet Bergen, Stavanger og Trondheim er det mulig å nå konferansen ved å fly hjemmefra samme dag som konferansens start. Bestill gjerne flybilletter allerede nå.  


tirsdag 23. september 2014

Etablererveilederkonferansen 2014 - Sandefjord 22. - 23. oktober - påmeldingsfrist mandag 6. oktober!

Øk din kompetanse som etablererveileder - utvid ditt nettverk blant veiledere i det offentlige og private veilederapparatet. Meld deg på Etablererveilederkonferansen 2014 i Sandefjord 22. - 23. oktober.


 
Katinka Greve Leiner, Alexander Mila Hesby og Jon Erik Andersen,
Lars Johansson-Kjellerød og Ingeborg Omdal Lykseth


Møt Katinka Greve Leiner, direktør i Ferd sosiale entreprenører, Alexander Mila Hesby og Jon Erik Andersen i Bidra.no, Lars Johansson-Kjellerød, daglig leder i Unikus AS og Ingeborg Omdal Lykseth, daglig leder i Lyk-z & døtre, og mange andre engasjerte og dyktige foredragsholdere.

 
Påmelding
Program
Praktisk informasjon

Få kunnskap om sosialt entreprenørskap på Etablererveilederkonferansen 2014!


Katinka Greve Leiner - direktør i Ferd Sosiale Entreprenører

En sosial entreprenør er en person som bevisst tar tak i et bestemt samfunnsproblem og etablerer en ny løsning. De drives av det å skape sosiale resultater, og er opptatt av å organisere aktiviteten rundt løsningen sin på en måte som gir levedyktighet for løsningen på lang sikt.

Diskusjonen går ofte på om man som sosial entreprenør kan gå med økonomisk overskudd, eller om man da er kommersiell. Og kanskje viktigere, kan man være sosial entreprenør og samtidig ikke bare gå med overskudd men kunne betale utbytte til sine eiere?

Sosiale entreprenører brenner for dem de hjelper, men de ønsker å styre sin egen aktivitet, uavhengig av snille givere og årlige, usikre bevilgninger. Derfor oppstår det verden rundt nå spennende, nye forretningsmodeller der selskaper med sosiale formål skaffer seg inntekt på egen hånd fra forskjellige typer kunder. Det vil ofte være ved salg til det offentlige eller privatpersoner, av forskjellige tjenester som leverer resultater kjøperen har behov for. Styrken i slike modeller er at de kan vokse i takt med etterspørselen i markedet, langt lettere enn gavebaserte selskaper.

På Etablererveilederkonferansen møter du Katinka Greve Leiner. Katinka er direktør i Ferd Sosiale Entreprenører. Katinka er sivilingeniør og kom fra stillingen som divisjondirektør i Innovasjon Norge, med ansvar for Strategi og kommunikasjon. I Innovasjon Norge ledet hun blant annet entreprenørskapssatsingen, og deltok i fagpanelet i TV2-serien Skaperen.

Du får også møte to av bedriftene i porteføljen til Ferd Sosiale Entreprenører - Unikus og Lyk-z & døtre.

Påmelding
Program
Praktisk informasjon

Sosiale entreprenører på Etablererveilederkonferansen 2014 i Sandefjord 22. - 23. oktober.

Lyk-z & døtre og Unikus AS er to av bedriftene i porteføljen til FERD Sosiale Entreprenører. Du får møte begge på Etablererveilederkonferansen 2014 i Sandefjord.



Lyk-z & døtre er en sosial entreprenør som tilbyr unge verktøy og grunnlag for å tydeliggjøre sin livsmål, og ta gode strategiske valg for eget liv. På Etablererveilederkonferansen møter du Ingeborg Omdal Lykseth, som er gründer og daglig leder i Lyk-z & døtre. Ingeborg har over mange år utviklet programmet FROG Online Identity. På konferansen vil du også møte Kim Erik som er en av ungdommene som har fått hjelp av Lyk-z & døtre.

I TV-programmet PULS på NRK 8. september var fokuset på unge under 30 som står utenfor arbeidslivet. I programmet møter du Ingeborg og Kim-Erik, og ser hvordan Kim-Erik har fått hjelp av programmet FROG Online Identity.

 



UNICUS ansetter personer med autisme, og tar oppdrag for kundebedrifter innenfor de ansattes fagfelt på områder der autismens positive særtrekk gir en komparativ fordel.

Unicus tar utgangspunkt i menneskers sterke sider og interesser. Det som skiller Unicus fra andre konsulentselskaper er at Unikus' ansatte har Asperger syndrom. Asperger syndrom er en diagnose innen autismespekteret som ofte påvirker kommunikasjon og evnen til sosialt samspill. Enkelte personer med Asperger syndrom har særlig stor kompetanse innenfor sine interesseområder. Dette er personer med unike egenskaper som kommer kundene til gode; egenskaper som detaljfokus, nøyaktighet, strukturert og systematisk tilnærming - faktorer som er etterspurt i dagens marked. Unicus fokuserer på muligheter fremfor begrensninger og ser det enkelte individ.


Påmelding
Program
Praktisk informasjon